Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@23:54:45 GMT

تلاش آسترازنیکا برای ساخت واکسن استنشاقی کووید

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۹۲۲۴

تلاش آسترازنیکا برای ساخت واکسن استنشاقی کووید

 شاید روزی بتوان واکسن‌های تزریقی کووید را با اسپری بینی جایگزین کرد و دانشمندان معتقدند که حتی شاید موثرتر نیز باشد.

محققان دانشگاه آکسفورد قصد دارند با آزمایش‌های مختلف دریابند که آیا اسپری واکسن کرونا با طعم شیرین می‌تواند از عفونت‌ها بدون اثرات منفی جلوگیری کند یا خیر.

در این تحقیق ۳۰ نفر واکسن آسترازنکا آکسفورد را به شکل مایع و ۱۲ نفر دیگر اسپری را به‌عنوان یک تقویت‌کننده و بخشی از فاز یک آزمایش دریافت کردند، به این امید که بتوان از آن برای میلیون‌ها نفر استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، کودکان خردسال به همین طریق واکسن آنفلوآنزا دریافت می‌کنند همچنین برای درمان تب یونجه نیز از اسپری استفاده می‌شود.

 کارشناسان امیدوارند که واکسن‌های اسپری بینی بتواند در برابر کووید-۱۹ موثر باشد.

لایل هاپکینز که در این آزمایش شرکت کرده است تجربه خود را تعریف می‌کند: خیلی بهتر از آنچه فکر می‌کردم بود؛ چیزی شبیه گزگز یا چیزی شبیه آن است و به سختی می‌توانستم آن را حس کنم و طعم بسیار شیرینی داشت.

دکتر سندی داگلاس سرپرست این تحقیق گفت: این روش مزایای زیادی به همراه دارد از جمله جذاب‌تر کردن واکسن‌ها برای کودکان و بزرگسالانی که سوزن دوست ندارند.

وی افزود: اگر واکسن را از طریق بینی دریافت کنید ممکن است به ویژه در ایجاد یک پاسخ ایمنی که بینی را هدف قرار می‌دهد و در مسدود کردن عفونت‌های آن قسمت مفید باشد.

این دانشمند گفت که هنوز ممکن است یک سال تا عرضه اسپری‌های بینی واکسن کووید زمان لازم باشد و از مردم خواست تا در این مدت واکسینه شوند.

آزمایش‌های انجام‌شده روی همستر و میمون نشان داد که اسپری‌های بینی می‌توانند در ایجاد پاسخ آنتی‌بادی موثر باشند.

موسسه جنر (Jenner)، گروه توسعه واکسن در دانشگاه آکسفورد در توصیف هدف آزمایش بر روی انسان اظهار کرد: «هدف از این مطالعه آزمایش مسیر جدید تجویز واکسن کووید آسترازنکا آکسفورد در داوطلبان سالم در سنین بالا ۱۸ تا ۵۵ ( ۳۰ تا ۵۵ سال به‌عنوان گروه ۴ و۵) سال است.»

این کارآزمایی اطلاعات ارزشمندی در مورد ایمنی واکسن و میزان پاسخ ایمنی در صورت اسپری داخل بینی در داوطلبان سالم به ما می‌دهد.

ما این کار را با انتقال واکسن به شرکت‌کنندگان از طریق اسپری بینی، علاوه بر انجام آزمایش خون، سواب بینی و جمع‌آوری اطلاعات در مورد علائمی که پس از واکسیناسیون رخ می‌دهد، انجام می‌دهیم.

شرکت‌کنندگان در گروه‌های یک تا سه به‌طور تصادفی برای دریافت یک یا دو دوز واکسن تخصیص داده می‌شوند، در حالی که شرکت‌کنندگان در گروه‌های ۴ و ۵، کسانی که قبل از ثبت‌نام واکسینه شده‌اند، همگی یک دوز از واکسن را دریافت خواهند کرد.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1569973

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسیناسیون ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۹۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟

وزارت حج و عمره عربستان، دستورالعمل‌ها و توصیه‌های بهداشتی حج امسال را که شامل ایمن‌سازی در برابر برخی بیماری‌ها است، ابلاغ کرد.

به گزارش مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آن‌ها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آن‌ها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رییس جمهور دریافت کرد
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال