Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته گروهی از کارشناسان آمریکایی یک نوع اسپری بینی وجود دارد که می‌تواند از ورود ویروس کرونا به دستگاه تنفسی بدن جلوگیری کند.

به گزارش برنا، دانشمندان آمریکایی در یک آزمایش جدید با استفاده از سلول‌های کروی ریه، ساختار‌هایی به نام نانوتله ایجاد کردند. این ساختار‌ها توانستند به کروناویروس متصل شوند و آن را خنثی کنند؛ بنابراین این نانو تله‌ها می‌توانند به پاکسازی ویروسی و کاهش زخم‌ها ریه مبتلایان به کرونا کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مکانیسم جدید در برابر انواع جهش‌های ویروس کرونا کاربرد دارد.

ویروس کرونا هنگامی به یک سلول وارد می‌شود که پروتئین خوشه‌ای آن بتواند به نوعی گیرنده موسوم به ACE ۲ روی سطح سلول متصل شود.

کی چنگ از محققان این آزمایش گفت: اگر به پروتئین خوشه‌ای ویروس کرونا به عنوان یک کلید و به گیرنده ACE ۲ سلول به عنوان یک قفل نگاه کنیم، کار ما با نانوتله‌ها، غلبه بر ویروس به واسطه قفل‌های تقلبی است تا ویروس نتواند قفلی را که امکان اتصال به سلول‌های ریه را فراهم می‌کند، پیدا کند. قفل‌های تقلبی، به ویروس کرونا می‌چسبند و از ورود و تکثیر آن در سلول‌ها پیشگیری می‌کنند. در ادامه کار نیز سیستم ایمنی بدن مکانیسم‌های دفاعی لازم را فعال می‌کند.

این تیم محقق این ترکیب جدید را به شکل مواد نانویی و مجهز به گیرنده ACE ۲ و پروتئین‌های ویژه روی سطح سلول ریه به کار گرفتند.

در نتایج آزمایش مشاهده کردند که که همانطور که پیش بینی شده بود پروتئین خوشه‌ای ویروس به گیرنده‌های ACE ۲ روی تله‌ها متصل شده است. در ادامه آزمایش نانوتله‌هایی به چند موش آزمایشگاهی مبتلا به کرونا به صورت استنشاقی تزریق شد. در موش‌ها پس از تزریق نخستین دز، ساختار‌های نانوتله ایی به مدت ۷۲ ساعت در ریه‌ها باقی ماندند و پاکسازی ویروس سرعت بخشیدند.

یک موسسه پژوهشی نیز در بررسی مطالعات دریافت که درمان استنشاقی با نانوتله‌ها، پاکسازی ویروس را تقویت می‌کند و التهاب و فیبروز را در ریه‌ها کاهش می‌دهد.

با این حال تاکید می‌شود که استفاده از ساختار‌های نانوتله برای درمان و پیشگیری از انسان‌ها نیاز به بررسی و آزمایشات بیشتر دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس سیستم ایمنی بدن موش درمان کرونا ویروس کرونا ساختار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۴۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به هرمزگان و تلاطم دریا در خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، حمزه نژاد گفت: با نفوذ و فعالیت سامانه‌ای بارشی، ابتدا بارش‌ها در جزایر کیش و لاوان و مناطق غربی استان در پارسیان و بستک آغاز خواهد شد و به تدریج تا بعدازظهر و شب بارش‌ها به مناطق مرکزی و شمالی استان و سایر جزایر خلیج فارس خواهد رسید.

وی گفت: بامداد پنجشنبه، مناطق شرقی استان، تحت تاثیر فعالیت این سامانه بارشی قرار خواهند گرفت.

حمزه نژاد گفت: فردا رگبار باران و رعد و برق گاه تگرگ و تندباد لحظه‌ای پیش بینی می‌شود و آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیل‌ها را نیز به همراه خواهد شد.

کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: توصیه می‌شود از قرارگیری در حریم و بستر رودخانه‌های فصلی و صعود به ارتفاعات خودداری شود.

حمزه نژاد گفت: جمعه در پاره‌ای نقاط استان، رگبار باران و رعد و برق پیش بینی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز خلیج فارس و غرب تنگه هرمز و فردا، تمامی مناطق دریایی استان با وزش باد‌های نسبتاً شدید شمال غربی تا شمال شرقی مواج پیش بینی می‌شود.

حمزه نژاد گفت: بیشینه سرعت باد ۵۰ کیلومتر بر ساعت و افزایش ارتفاع امواج دریا به بیش از دو متر خواهد رسید.

وی گفت: توصیه می‌شود در این مدت شناور‌های سبک صیادی و تفریحی از تردد خودداری کنند و تمهیدات لازم برای تردد ایمن سایر شناور‌ها در نظر گرفته شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: از لحاظ دمایی، امروز در مناطق غربی استان و جزایر غربی و فردا، کاهش محسوس دمای بیشینه ۳ تا ۷ درجه سلسیوس پیش بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • هواشناسی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در اغلب مناطق/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه/ شدت بارندگی در این استان‌ها
  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • ورود سامانه بارشی به هرمزگان و تلاطم دریا در خلیج فارس
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟