Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ستاد توسعه فناوری نانو، یک گروه تحقیقاتی از دانشمندان و مهندسان مغز و اعصاب در دانشگاه مک مستر اسپری بینی ساخته‌اند و با استفاده از آن توانستند داروهای ضدروان پریشی را مستقیم به مغز منتقل کنند، این کار نیاز به عبور دارو از بدن برای رسیدن به مغز نیست.

جهش در بهره‌وری بدین معناست که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی و سایر بیماری‌ها می‌توانند دوز داروهای ضد روان‌پریشی خود را تا سه چهارم کاهش دهند، که با این کار از عوارض جانبی ناتوان‌کننده این داروها کاسته می‌شود و می‌توان دفعات مصرف دارو را نیز کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش جدید، دارو با کمک یک اسپری مستقیم از طریق بینی به مغز می‌رسد، که علاوه‌بر سهولت استفاده، نوید بهبود کیفیت زندگی و درمان موثرتر و مطمئن‌تر را می‌دهد.

مایکل مچچر، رام میشرا، علی بابر، اندرو لوفتز و فهد ابوحیجله و همکارانشان این فناوری رهایش را در موش‌های آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار داده و با استفاده از این فناوری داروی PAOPA، برای درمان اسکیزوفرنی را وارد مغز موش‌ها کردند.

رام میشرا از محققان این پروژه گفت: ایده اصلی این پروژه استفاده از مسیری دیگر برای رسیدن به مغز است چرا که مسیر ورودی رایج به مغز معمولا به دلیل وجود سد مغزی خونی بسته بوده و رهایش مستقیم دارو به مغز منوط به عبور از این سد خونی است.

وی افزود: مشکلی که برای بیماران استفاده کننده از داروهای ضد روان‌پریشی به وجود می‌آید این است که مصرف آن‌ها به‌صورت خوراکی یا تزریقی مستلزم حرکت از طریق جریان خون و رسیدن به مغز است،  برای اطمینان از اینکه داروی خوراکی یا تزریقی به میزان لازم به مغز برسد، بیمار باید مقدار بسیار بیشتری را مصرف کند؛ در نتیجه ممکن است منجر به عوارض جانبی جدی از جمله افزایش وزن، دیابت، اختلالات حرکتی ناشی از دارو و آسیب به اندام‌ها شود، اما زمانی که دارو از طریق بینی مصرف می‌شود، این دارو می‌تواند از طریق عصب بویایی وارد مغز شود.

میشرا و رادنی جانسون از دانشگاه مینه سوتا نوعی داروی محلول در آب ساختند که در تحقیقات فعلی مورد استفاده قرار گرفته است، هرچند کنترل این شکل جدید دارویی که آن‌ها ایجاد کردند آسان‌تر بود، اما هنوز فاقد ابزاری موثر برای وارد کردن آن به مغز بود.

این گروه به‌صورت موازی در حال کار با یک شریک صنعتی برای تولید نانوذرات میکروسکوپی نشاسته ذرت برای کاربردهای کشاورزی بودند،  تیم مهندسی این پروژه توانستند این دارو را به نانوذرات نشاسته ذرت متصل کنند که اگر با یک پلیمر طبیعی اسپری شود، می‌تواند به عمق حفره بینی نفوذ کرده و یک ژل نازک در پوشش مخاط ایجاد کند و به آرامی دوز کنترل شده‌ای از آن آزاد شود،  این دارو برای سه روز در درمان علایم اسکیزوفرنی موثر است.

برچسب‌ها فناوری نانو سلامت روان اسکیزوفرنیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو سلامت روان اسکیزوفرنیا فناوری نانو سلامت روان اسکیزوفرنیا اخبار کنکور روان پریشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۷۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید قالیباف به تامین ارز دارو

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز  در جریان بررسی جداول بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ابهامی درباره جداول ۱۴ و ۲۱ در خصوص نرخ ارز وجود دارد که ما همین بحث را در حوزه دارو داریم، باید مشخص شود که مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیست، چون در این صورت مبلغ ریالی متفاوت می‌شود به خصوص در مورد موضوع دارو که بحث مهمی است.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره اظهار کرد: دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز دارو را به صورت یارانه‌ای تامین می‌کند که در قالب جدول هدفمندی آمده است. عددی که امسال پیش‌بینی شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: مبنای ما برای تامین ارز دارو نرخ مصوب کالا‌های اساسی است که تصویب شده دارو و کالا‌های اساسی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص پیدا کند که این نرخ توسط کارگروهی که در قانون آمده، تعیین می‌شود لذا سازوکار در بخش اول بودجه به تصویب رسیده و ما به آن عمل می‌کنیم.

قالیباف مجددا تصریح کرد: با این توضیح آقای منظور، یعنی به جای ۷۴ همت در جدول هدفمندی باید ۱۸۰ همت با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیش‌بینی شود مگر آنکه بخواهیم سطح خرید و پشتیبانی از دارو را کاهش دهیم که این به معنای گران‌شدن دارو است.

مجددا منظور توضیح داد: همانطور که سال گذشته عمل شد کار در دو قسمت پیش می‌رود یکی باید بانک مرکزی مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به داروخانه و شرکت‌های پخش دارو و تولید کنندگان بدهد و قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز است لذا ما سازوکار سال گذشته را عینا برای دارو امسال اجرا می‌کنیم. از نظر منابع پیش‌بینی شده حدود ۷۵ همت امسال آمده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته که کفایت می‌کند و می‌توانیم بازار دارو را با همین رقم مدیریت کنیم.

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: این صحبت‌ها بدان معناست که بانک مرکزی مبنا را ۲۸ هزار و ۵۰۰ می‌گذارد و بخشی از اقدام در راستای سیاست‌های حمایتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان است و دولت مابه‌التفاوت ریال با بانک مرکزی را تامین می‌کند.

وی تاکید کرد: این موضوع را همین جا می‌گویم اگر دولت ۱۸۰ همت برا دارو پیش‌بینی نکند وضعیت مثل پارسال می‌شود که ارز تامین نشده یا یارانه تسعیر جبران ریالی نمی‌شود نتیجه هم مشکل در بازار دارو است.

وی تاکید کرد: دارو، کالا‌های مصرفی پزشکی و شیرخشک نیز مهم است که باید با سیاست‌های جبرانی ارز آن را تامین کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.

منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مجددا توضیح داد: مدیریت یارانه دارو مثل بازار آرد و گندم از اولویت‌های اصلی دولت است که ما آن را تامین می‌کنیم سال گذشته عملکرد در مدیریت دارو مثبت، موثر و قابل دفاع بود و امسال هم منابعی را پیش‌بینی کردیم. سازوکار تخصیص هم همان چیزی است که مجلس شورای اسلامی در بخش اول بودجه تصویب کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو
  • تاکید قالیباف به تامین ارز دارو
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد