Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- محققان در دانشگاه "کلمبیا" یک اسپری بینی ساخته‌اند که ممکن است بتواند از ابتلا به بیماری همه‌گیر کووید-19 پیشگیری کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از انگجت، بسیاری از امیدها برای بازگشت به زندگی طبیعی پس از همه‌گیری بیماری کووید-19 به ساخت واکسن‌ها بسته شده است، اما تزریق واکسن با محدودیت‌هایی مواجه است و هیچ تضمینی برای توزیع آسان و رسیدن آن به مناطق فقیر و کم درآمد وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکنون ممکن است علم جایگزین قابل دسترسی تری را ارائه دهد. محققان دانشگاه "کلمبیا" یک اسپری بینی تولید کرده‌اند که در آزمایشات اولیه با موفقیت از ابتلای موش خرما و همچنین یک مدل سه بعدی از ریه‌های انسان به عفونت کووید-19 جلوگیری کرده است.
"لیپوپپتید"‌(ترکیبی از لیپید و پپتید) با انسداد یک پروتئین کلیدی در ایجاد شکل لازم، از ترکیب ویروس کرونا با غشای سلول هدف جلوگیری می‌کند. این روش سریعاً کار می‌کند و حداقل 24 ساعت دوام دارد.
استفاده از این اسپری بینی هم مقرون به صرفه است، هم مدت زمان طولانی دوام دارد و هم نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.
البته تا رسیدن این اسپری به دست عموم مردم هنوز مدت زیادی مانده است، چرا که لازم است ابتدا آزمایش‌های بالینی انسانی انجام شود و تولید آن در مقیاس زیاد نیز نیازمند گذشت زمان است.
محققان دانشگاه کلمبیا می‌گویند در حال برنامه‌ریزی برای پیشبرد سریع این اسپری بینی و آزمایش‌های بیشتر آن هستند.
این اسپری می‌تواند در بسیاری از نقاط جهان که واکسیناسیون انبوه کووید-19 در آنها دشوار است، محافظت ایجاد کند.
محققان می‌گویند که این اسپری حتی می‌تواند به عنوان یک مکمل در جاهایی که واکسن کووید-19 در آنها به راحتی در دسترس است، استفاده شود.
بنابراین افرادی که نمی‌توانند واکسن بزنند یا کسانی که واکسن برایشان موثر نیست، می‌توانند روزانه از این اسپری استفاده کنند و از ایمنی خود اطمینان حاصل کنند. این روش به نوبه خود می تواند شیوع کروناویروس را محدود کرده و پایان همه‌گیری را تسریع کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اسپری بینی اسپری بینی کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۱۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 6094137 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • نحوه تولید عطر، ادکلن و اسپری خوشبوکننده بدن در یک کارخانه فرانسوی (فیلم)
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود